Waarom heet die straat in IJsselstein zo?

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 10:17

IJsselstein groeide van sinds de vijftiger jaren van een gemeente met 6.000 inwoners naar de serieuze stad die het nu is met 489 straten. Joop Tamboer ging in 1959, hij was zo’n 24 jaar oud als bouwkundig opzichter/tekenaar bij de gemeente aan de slag en zou er tot zijn pensioen blijven. Hij is al die tijd nauw betrokken geweest bij de straatnaamgeving in de groeigemeente. Daarbij werd vaak gekeken naar de al dan niet historische context van de locatie, waardoor er achter iedere straatnaam een ander verhaal schuilt. Interessant genoeg om vast te leggen, dacht de inmiddels 85 jarige pensionado met het ijzeren geheugen. Daarom schreef hij het boek de Straatnamen van IJsselstein...

Het is een prachtig overzichtsdocument geworden van de historie van de stad dat de lezer meeneemt van de veertiende eeuw tot het heden.

Het must have naslagwerk staat vol fraaie tekeningen en foto’s. Geen wonder dat er op basis van voorinschrijving al veel exemplaren van zijn verkocht. Het boek is exclusief verkrijgbaar bij de enige echte boekhandel in IJssselstein: Logica in de Benschopperstraat in IJsselstein.

Bestellen bij Logica kan via WhatsApp 06 - 14600602.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.