HIJM.info

Mogelijk gemaakt door:

RobStolkConcepts.nl 

Zeemanstraat 3

2912 BK  Nieuwerkerk aan den IJssel

tel. 0628338323

 

Kamer van Koophandel 24449748

Bank NL55 KNAB 0257 4720 29

BTW-ID NL001326965B28

CONTACTWie is Rob Stolk?

In een "vorig leven" was 'createur' Rob Stolk samen met zijn vrouw Fiet, tegelijkertijd uitgever van huis-aan-huiskranten in de gemeenten langs de Hollandsche IJssel, eigenaar van een reclamestudio en een kunstgalerie. Daarnaast was hij initiator en organisator van lokale culturele en sportieve evenementen.

De verkoop van hun bedrijf Blad bv in 2003 betekende een eind aan deze veelal gelinkte activiteiten. Het echtpaar kreeg bij het afscheid van hun bedrijf het gemeentelijk Ereblijk van Verdiensten van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Stolk richtte zich daarna (vaak in in hun tweede huis in Normandië) op schrijven, cultuurhistorisch onderzoek. Als zzp-er deed hij vanaf 2009 parttime marketingadvies reclamewerk onder de naam Rob Stolk Concepts.

De afgelopen acht jaar zette Stolk zich vooral in als vrijwilliger om de Hollandsche IJsselregio op de kaart te zetten. Vooral de markante ijsselsteenindustrie, die na de sluiting van de laatste steenplaats in 1964 nagenoeg nergens in de geschiedenis werd genoemd, heeft hij met succes terug op de kaart gezet.

Hij werd de kenner van de ijsselsteenindustrie, waarnaar hij nog steeds onderzoek naar doet en waaover hij publiceert.

Hij was betrokken bij de herbestemming van Rijksmonumenten Steenovens Klein Hitland en Steenoven de Olifant op Hitland, wat Leefgoed de Olifant werd met ondermeer horeca en een beeldentuin. Werd daardoor ook gevraagd mee te denken bij de herbestemming van Motorenfabriek Bolnes op de Zaag (Krimpenerwaard) tot campus Zaag55.

Hij was mede-oprichter van stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders, waar hij - deels bezoldigd - parttime projectleider werd.

Rob Stolk (Zevenhuizen, 1954) kreeg de Cultuurprijs 2021 van de gemeente Zuidplas en "gebruikt" zijn status en kennis nu om zich ongevraagd met ideeën aan te dienen met als doel meer belangstelling en waardering af te dwingen voor de lokale cultuurhistorie, erfgoed en kunsten. Hij runt vanuit dezelfde drive daarom onbezoldigd deze website en de FB-groep HIJM.info die laat zien wat interessant in de HIJ-regio.