Roel Cazemier stopt als burgemeester en Martijn Vroom wil blijven

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 12:59

In tegenstelling tot zijn collega burgemeester Roel Cazemier van de Krimpenerwaard, die heeft aangegeven begin volgend jaar te willen stoppen, heeft Martijn Vroom (1975, CDA) het in de gemeente Krimpen aan den IJssel zo naar zijn zin dat hij er graag nog een volgende termijn wil blijven.

Maar dat gaat niet zomaar. Een vertrouwenscommissie, bestaande uit leden van de gemeenteraad, moet zich daar eerst over buigen en een verslag van bevindingen opstellen. De aanbevelingen die daaruit rollen kunnen door de raad worden overgenomen en naar de Commissaris van de Koning Jaap Smit worden gestuurd. In de regel zal die dat advies overnemen.

Roel Cazemier (1959, VVD) tweette dat hij hij de CvK Jaap Smit heeft daarentegen laten weten dat hij zijn termijn die tot april loopt niet wil volmaken en in januari 2020 stopt, zodat er een nieuwe burgemeester is voordat de gemeenteraadsverkiezingen komen. Zijn leeftijd, hij is dan 63, speelt daarbij een rol. Zijn opvolger kan door zijn vervroegde aftreden voor de gemeenteraadsverkiezingen worden aangesteld. Cazemier heeft er als hij ermee stopt vijf burgemeesterschappen opzitten. Hij begon 1991 in Ruinerwold, waarna Ameland, Dongeradeel en Dinkelland volgden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.