GOUDasfalt geeft de moed niet op

Gepubliceerd op 25 april 2020 om 11:20

Het terrein dat afgelopen jaren bruiste van activiteiten, ligt er nu weer bij als in 2015 toen de vrijwilligers het ontdekten, die GOUDasfalt nieuw leven hebben ingeblazen. De 'levendige stadsoever' is nu ‘leeg en verlaten’. De coronacrisis heeft bijna alle activiteiten stilgelegd. Gezien de maatregelen die de regering heeft afgekondigd, ziet het er ook niet naar uit dat er dit jaar nog evenementen gaan plaatsvinden. Wat voor 1 juni zou gebeuren, is ieder geval allemaal afgelast. Dus ook het populaire Rrrollend Food Festival dat van 15 tot en met 17 mei was gepland. GOUDasfalt moet nu de broekriem aanhalen en hoopt op steun van de verhuurder, de gemeente Gouda.

De website meldt wat ze nu missen:

‘Het paviljoen De Vrijheid, dat deze lente een nieuwe start zou maken met een vers management. Het strand, waar we nu zeker de eerste gasten zouden ontvangen. De jeugd van de scouting die in het weekeinde hun activiteiten op het terrein hebben. De mensen van Kwintes, ASVZ, de activiteiten van de Brede School, de leerlingstages van praktijkschool Het Segment. Allemaal stopgezet. Ook geen beweging bij Yogabird en de Gymboxx. Zij geven hun lessen nu online.’

Sommigen maken van de nood een deugd. Zo geven de pontschipper en zijn vrouw het pontje dat de Veerstal met GOUDasfalt verbindt een verfbeurt.

Wat wel doorgaat is de uitlevering van de producten van Rechtstreex in het voormalige kantinegebouw. Mensen die het niet kunnen afhalen vanwege de coronacrisis, krijgen het thuisbezorgd. Ook de werkzaamheden en het onderhoud aan de Warmoezerij gaan gewoon door. Die wordt vergroot en er komt een theetuin en een nieuwe muurkas met pergola.

Een positief geluid is ook te horen, want dankzij de zonnige periode die we nu hebben is de opbrengst van het nieuwe zonnedak is groter dan verwacht.

‘We slepen GOUDasfalt er door met in ons kielzog onze ondernemers. Om straks, als het allemaal voorbij is, met nog meer kracht en enthousiasme aan de toekomst te werken. Voor GOUDasfalt en alles wat daarbij hoort en uiteindelijk voor een mooier en diverser Gouda. Let maar op!’

Afbeelding Warmoezerij (GOUDasfalt). Bron www.goudasfalt.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.