Knetter-gekken weg van onze dijken

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 10:27

OPINIE: De openbare weg is er voor iedereen. Alleen mensen die op motoren recreëren zijn niet meer welkom. Dat geldt wat het CDA van de Krimpenerwaard betreft voor de IJsseldijk, de Lekdijk en de Vlisterdijk. Een aantal bewoners langs die wegen klaagt al jaren over het geluid en weggedrag van toerende motoren: teveel herrie, te hard rijden, gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Dat irriteert natuurlijk het meest als je bij mooi weer rustig in je tuin wilt zitten om van de natuur te genieten. Dus is de oplossing een verbod voor alle motoren op die voor toerrijders aantrekkelijke wegen.

Als de motorrijders rustig en alleen zouden rijden is er natuurlijk niets aan de hand, maar het probleem is dat ze het juist zo leuk vinden om in groepsverband te rijden, juist op mooie dagen in het weekend. De politie heeft belangrijker dingen te doen dan motorrijders te controleren, meent de gemeente. Dus moeten ze geweerd, is de conclusie van een aantal omwonenden die steen en been klagen, als ze na uren grasmaaien, boomzagen en bladblazen, eindelijk rustig een kopje koffie willen drinken. Jammer voor de motorrijders die hun dure toermotoren natuurlijk niet hebben gekocht om via drukke verkeeraders van A naar B te rijden of voor een rondje stoplichten in de bebouwde kom.

Hun probleem is niet 'de motorrijder' in het algemeen, maar zijn enkele knetter-gekken met teveel TT-bloed of die denken dat je een held bent als je motorbendegedrag vertoont.: dat zijn wegmisbruikers. Die zorgen voor het laatste beetje geluidsstress waarvan een mens op een vrije dagen wil herstellen door naar vogels te luisteren. Als deze knetter-gekken het probleem zijn, dan mag je daar niet 'de motorrijder' mee wegzetten die een voertuig berijdt dat minder geluid maakt dan een grasmaaier of bladblazer. Dat heet discriminatie. We hebben wetten en regelgeving en de justitie die op handhaving van verkeersregels, samenscholing en geluidsnormen moet toezien: er zijn ook mannetjes voor die tegen overtreders kunnen optreden, die heten politieagenten. Als een tekort aan handhavers of een laag prioriteitenniveau bij justitie het probleem is, dan moet politiek de aandacht daarop worden gericht, zodat goedwillende en zich normaal rijdende motorrijders ook kunnen genieten van een rondje langs ‘s herenwegen en gezellig een terrasje kunnen pakken aan de oevers van onze prachtige waterlopen, net als mensen met andere toegestane vervoermiddelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.