Beeldentuin wordt ingericht

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 22:55

Op dit moment wordt de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel  ingericht. Langzaam groeit niet alleen de kwaliteit van de jaarlijkse expositie maar ook het formaat van de beelden. Zoals deze uit cortenstaal gelaste figuren die dankzij het Nieuwerkerkse bedrijf Blok Hoveniers vanuit Drachten naar Zuidplas konden komen. Ze zijn van de kunstenaar Jan Ketelaar van Potzenmakerij Ketelaar, die menigmaal opzien baarde in de kunstscene en vooral bekend is van zijn hoge beelden op de Nieuwe Zeedijk bij Holwerd. De beelden op het Leefgoed zijn wel 5 meter hoog.

Er nemen acht beeldend kunstenaars deel aan deze editie, waarvan er twee ook eerder deelnamen. Er is tevens werk te zien van kunstenaars die er permanent met monumentaal werk exposeren, zoals Leo Jongenotter en Ineke van Dijk uit de Krimpenerwaard.

Land art

Naast beelden worden op Leefgoed de Olifant installaties gebouwd die de opmaat zijn voor een tweejaarlijks Land art Festival in Park Hitland. Vijf kunstenaars zijn daarvoor in de slag gegaan en worden gesubsdieëerd in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Burgemeester Han Weber wil dan ook graag de opening op zaterdag 6 juni verrichten, vanwege de crisismaatregelen voor een besloten gezelschap.

‘De expositie krijgt zo steeds meer kwaliteit, diepgang en breedte’, legt organisator Bart Belonje uit naast de aanhanger waarmee hij naar Drachten is geweest met transporteur Peter. ‘Onze reputatie stijgt en daardoor wordt het steeds makkelijker om het beter werk te krijgen.’

Bezoektijden

Door de coronacrisis kunnen bezoekers er voorlopig van woensdag tot en met zondag terecht tussen 11  en 18 uur in tijdslots van een uur voor maximaal tien personen. Een vrijwilliger van Stichting Leefgoed de Olifant zal de bezoekers begeleiden. Tickets à 5 euro p.p. kunnen per tijdslot worden aangeschaft via leefgoed.nl