Leefgoed Beeldentuin officieel geopend

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 11:40

Burgemeester Han Weber en recreatiewethouder Daan de Haas van gemeente Zuidplas openden zaterdag in besloten kring officieel de Leefgoed Beeldentuin 2020 aan de Groenendijk op Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. De veertig beelden die de expositie telt, zijn deze zesde editie aangevuld met vijf land artcreaties die in de beeldentuin werden gebouwd in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Ook de enthousiaste nieuwe directeur van Recreatieschap Hitland Ton Aker was van de partij. Het welkomstwoord was van Ariann Kraaijeveld van Stichting Leefgoed de Olifant die de organisatie doet.

Na de opening, waarvoor de gemeentevertegenwoordigers de linten moesten verwijderen die het toegangshek afsloten, waaierden de genodigden uit over het Leefgoed om van de kunstenaars zelf toelichting te krijgen over de werken. De hoogwaardigheidsbekleders waren in het bijzonder geïnteresseerd in de land art, omdat dit gesubsidieerd is door de gemeente in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Bedenker Bart Belonje ziet het als de start voor een tweejaarlijks land art festival in Park Hitland.

Na het zien van de creaties die nu op het Leefgoed staan, en nog in aanbouw zijn, ontbrak het niet aan enthousiasme bij de gemeentelijke hoogwaardigheidsbekleders  en de Ton Aker van Park Hitland, die ervaring heeft met dit soort evenementen. De aanzet met de vijf land art-objecten krijgt daardoor welhaast zeker een vervolg, maar dan in het publieke gebied tussen de golfbaan en Leefgoed de Olifant.

Informatie en tickets voor de Beeldentuin: www.Leefgoed.nl. Zie ook onder EXPO’S

Opening door Han Weber en Daan de Haas (r)

Openingsspeech Ariann Kraaijeveld en Bart Belonje

Piet Kouwenhoven geeft uitleg bij zijn land artobject Dragers, gemaakt van wilgentenen

Directeur Park Hitland Ton Aker kijkt geïnteresseerd toe

De jongste deelnemende kunstenaar  Mariska Palsgraaf is Nieuwerkerkse