Museum IJsselstein kan door tot en met 2024

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 17:40

Museum IJsselstein krijgt met ingang van 2022 van de gemeente de gevraagde halve ton extra voor het salaris van een bezoldigd directeur, die de plaats in kan nemen van de huidige directeur Bert Murk, die als vrijwlliger dit werk doet. De gemeentepartijen zijn dermate tevreden over de rol die het museum vervult, dat ze de financiële meevaller van het rijk hiervoor graag wil inzetten tot en met 2024 . Er is wel een voorwaarde aan verbonden: het museum moet dit jaar meedenken bij het invullen van de kunst- en cultuurnota.

Het museum beperkt haar activiteiten niet alleen tot de exploitatie van het gebouw aan de Walkade, maar organiseert ook happenings en tentoonstellingen buiten het museum, zoals in de oude kasteeltoren en in de bibliotheek.

Via het AD laat directeur Bert Murk weten dat hij tevreden is met de gemeentelijke toezegging die morgen (2 juli) wordt geformaliseerd: „Ik ben blij dat de politiek haar verantwoordelijkheid heeft genomen. Uiteindelijk is IJsselstein de grote winnaar. Een stad met zo’n rijke cultuurhistorie is Museum IJsselstein meer dan waard!”