Fietstraplift bij Algerabrug

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 16:24

Deze week is het VeloComfort-systeem geopend op de Algerabrug in Krimpen: een elektrische band die fietsers helpt om hun fiets de steile trappen op en af te krijgen.

Maandag werd de fietslift officieel geopend door wethouder Timm. “Op de Algeracorridor staat het autoverkeer regelmatig vast”, licht hij toe. “De komende 2 jaar wordt dit nog erger door werkzaamheden aan de Grote Kruising onderaan de brug. Wij hopen dat meer mensen de fiets pakken én hopen hen met de fietslift extra te enthousiasmeren.” De gemeente Krimpen aan den IJssel, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de provincie zijn financiers van het project.

Het gaat om een elektrisch aangedreven lopendeband, Als de fiets er in staat kunt je er makkelijk de trap mee oplopen. Bij het afdalen remt de goot met borstels aan de andere kant van de trap de fiets af. Het is een gebruiksvriendelijk systeem. Het past zich aan je tempo aan. De fietslift is bij andere gemeenten al een succes gebleken. De provincie paste het systeem eerder toe bij de brug over de Noord, op de snelfietsroute F15 Beneden Merwede.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.