ParkShuttle 3.0 in Rivium

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 om 12:30

Al meer dan twintig jaar geleden werden de eerste ParkShuttles geïntroduceerd in de wijk Rivium in Capelle aan den IJssel. Deze passagiersvoertuigen zonder chauffeur waren toen uniek in Nederland en verbinden sindsdien via een eigen rijbaan Metrostration Capelse Brug en bedrijventerrein Rivium. Na een jaar vertraging werd deze week de eerste shuttle van de derde generatie afgeleverd aan vervoerder Transdev. Deze werd ontwikkeld door de Utrechtse bouwer 2getthere. De nieuwe aanwinst zal eerst uitgebreid worden getest en klaargestooomd zijn om straks zelfstandig de busbaan te kunnen verlaten om de openbare weg op te gaan en door te rijden tot de plek waar de Waterbus een nieuwe halte moet gaat krijgen.

Een autonoom rijdend passagiersvoertuig op de openbare weg is opnieuw een primeur. Transdev houdt zich nog een beetje op de vlakte als het gaat over het moment waarop dit laatste zal gebeuren. Eerst moet de shuttle kilometers maken om aan te tonen dat alles deugdelijk en volkomen veilig is.

Uiteindelijk komen er zes ParkShuttles 3.0 die de verouderde voorgangers  vervangen. De volgende twee worden volgende week al afgeleverd.

Foto www.transdev.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.