Waterbushalte Rivium komt in 2022

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 12:10

Het ziet ernaar uit dat de nieuwe Waterbushalte Rivium in Capelle er pas in 2022 komt als de nieuwe exploitant van de Waterbus van start gaat. De combinatie Aqualiner-Swets ODV Maritiem tekende 9 oktober het akkoord met de Provincie. Deze combinatie gaat met een nieuw type snelle ferries tussen Rotterdam en de Drechtsteden varen, hybride en volledig elektrische schepen die samen met Damen Shipyards uit Gorinchem zijn ontwikkeld. Meer ruimte is er voor rolstoelen en fietsen kunnen onderweg worden opgeladen, verder komen er digitale snufjes en bredere loopplanken voor een snellere op- en afstap. Het kontrakt is voor acht jaar met een verlengingsoptie van nog eens zeven jaar. Voorwaarde daarvoor is dat de vloot emissievrij vaart in 2030.

De dienstregeling wordt aangepast, zodat Werelderfgoed Kinderdijk het hele jaar bereikbaar wordt vanuit Rotterdam. De al jarenlang aangekondigde halte in Capelle Zalmhuis//Rivium gaat komen. Thuishaven voor de ferries wordt Zwijndrecht. Hier worden de schepen opgeladen en onderhouden.

Foto en bron: Provincie Zuid-Holland Gedeputeerde Jeannette Baljeu tekent onder toeziend oog van Gerbrand Schutten en Maurice Swets.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.