Cultuurprijswinnaar Zuidplas Marlonneke Willemse komt met educatieve schoolplaten

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 om 13:32

De scholen in de gemeente Zuidplas hebben van fotografe Marlonneke Willemsen een educatieve schoolplaat gekregen. Op de plaat staan gedetailleerde foto’s van de stadia van de groei van een rups tot een klein koolwitje. De schoolplaat kan in lesprogramma’s worden gebruikt in combinatie met de projectie van andere foto’s in eerste levensstadia van het groeiend aantal dieren die op haar website staan.

Dit bijzondere fotoproject waar Marlonneke haar levenwerk van heeft gemaakt, zorgde er vorig jaar voor dat ze de Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas 2020 won. Het bedrag dat zij daarna mocht inzetten voor een cultureel doel, is gebruikt voor de productie van de schoolplaten.

Over enkele weken wordt de vijfde Cultuurprijs uitgereikt: een speciaal ontworpen trofee en de eer om een bedrag te mogen toekennen aan een cultureel doel naar keuze. De drie genomineerden zijn dit jaar: Stichting molen Kortenoord, Stichting Leefgoed de Olifant en de Zevenhuizense IJsclub. De jury bestaat uit Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Marja Meijer, Marjan Sijbrandij en Ghislain Bellefroid. Hoe en waar de uitreiking dit jaar plaatsvindt in de Nationale Kunstweek van 7 tot 15 oktober, is vanwege de coronamaatregelen nog niet bekend.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.