Potjes en Deksels de afvalvrije kruidenier komt naar je toe

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 11:50

In Capelle gaat binnenkort een nieuw initiatief van start om kruidenierswaren verpakkingsvrij bij je thuis te brengen. De formule Potjes en Deksels is bedacht door Tessa Overboom en Anne Sonnleitner. Ze willen met een bestelbus die op groen gas rijdt droge voedingswaren, als noten, rijst, pasta en bonen gaan verkopen, maar ook koffie, thee, groenten, oliën en chocolade en verzorgingsproducten. Het idee is dat de mensen met hun eigen potje, zakken, dozen en tassen naar de bus in de straat komen om dit bij de counter te kopen. Een uitzondering qua verpakkingsmateriaal wordt gemaakt voor glas, omdat dit 100 procent herbruikbaar en recyclebaar is. Door middel van crowdfunding werd in no time voldoende geld opgehaald om hun bus aan te passen en in te richten. Hiermee is de eerste afvalvrij kruidenier van Nederland een feit. De milieubewuste dames hebben berekend dat hun klanten per jaar zo’n 75 ton afval kunnen reduceren en bewuster met de planeet om te gaan. Via www.potjesendeksels.nl kun je vragen of ze ook bij jou in de straat langs willen komen.

Tessa en Anne komen beiden uit een heel andere branche, maar zijn de afgelopen jaren steeds bewuster gaan leven. Onderwerpen zoals klimaat en dierenwelzijn liggen hen na aan het hart. Ze willen de hoeveelheid afval die jaarlijks in Nederland wordt geproduceerd, zo’n 400 kilo per persoon met dit initiatief reduceren door mensen een alternatief bieden. Zo hoeven ze niet bij iedere boodschap verspilde grondstoffen te kopen.

Tessa Overboom (b) was zelfstandig video- en fotograaf, maar ging werken bij een biologisch restaurant in Rotterdam. Anne Sonnleitner komt uit een horecanest en werkt in de logistiek. Beiden zijn om milieuredenen overgestapt op vegetarisch voedsel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.