Gouda investeert in rijdende boetemachine

Gepubliceerd op 6 juni 2020 om 11:07

De gemeente Gouda verwacht binnen een jaar de 75 mille terug te verdienen die ze gaat investeren in een scanauto die meer duizend auto’s kentekenplaten per uur kan controleren. Dit najaar moet deze auto de straat op om de zwartparkeerders aan te pakken. Dit betekent niet dat de boa’s die per persoon maar 90 geparkeerde auto’s kunnen checken, thuis gaan blijven, want die wil de stad inzetten bij het adequaat oplossen van problemen die de foutparkeerders veroorzaken; denk aan het blokkeren van los- en laadplekken of bezetten van invalidenparkeerplaatsen.

Voor wie Gouda nog niet zo goed kent, is het handig om vooraf te checken waar je wel en niet kan parkeren, want in de stad zelf is dat niet overal even duidelijk aangegeven. Gelukkig is er internet en kun je via gis.gouda.nl/viewer/app/internet_parkeerzones door op de gekleurde vakken of de parkeer(garage)symbolen te klikken zien welke tarief wanneer geldt.

In het kort komt het er op neer dat je buiten de parkeergarages in de binnenstad op zondag de hele dag gratis kunt parkeren en alle avonden/nachten tussen 21.00 en 09.00 uur

In de gele en groene sectoren (begrensd door de Fluwelensingel, Kattensingel en Turfmarktsingel) kost het van maandag tot en met zaterdag 4 euro per uur van 9.00-21.00 uur en 15 euro per dag.

In de blauwe sectoren kost het maandag tot en met zaterdag 2 euro per uur van 9.00-21.00 uur en 10 euro per dag. 

Op de parkeerplaatsen is het maandag tot en met zaterdag ook 2 euro per uur, maar het dagtarief is dan voor Klein Amerika en het Schouwburgplein 8 euro en voor de Vossenburchkade 5 euro.

 

Parkeergarages

Nieuwe Markt  - Zaterdag 1 euro per 24 minuten; overige dagen 1 euro per 26 minuten en 12 euro per dag.

Stationsgarage - Werkdagen 2 euro per uur en 10 euro per dag. Weekend 1 euro per uur en 5 euro per dag.

Bolwerk - 1 euro per 28 minuten, 13 euro per dag.