Varen historische schepen op Open Monumentendag gaat niet door

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 12:56

Coördinator voor Open Monumentendag, Jan Suyderhoud van de Historische Vereniging Ouderkerck op d’IJssel, heeft kenbaar gemaakt dat het varen met historische schepen tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 september vanwege covid-19-maatregelen in het water valt. Net als voorgaande jaren was het de bedoeling om met diverse historische schepen tussen de bezienswaardigheden in kernen aan de rivier veerverbindingen te maken.

Deze keer was de primeur dat ook Gouda verbonden zou worden met de veren, zodat het hele getijdedeel van de rivier van Veerstal Gouda tot Vuykspark Capelle over water kon worden bereikt. Andere halteplaatsen zouden komen bij Korenmolen de Schelvenaer in Krimpen, de haven van Ouderkerk, Korenmolen Windlust op Kortenoord in Nieuwerkerk en de recreantenhaven in Gouderak.

De activiteiten worden georganiseerd door het samenwerkingsverband van ondermeer historische verenigingen, musea en erfgoedbeheerders aan het getijdedeel van de Hollandsche IJssel. Suyderhoud meldt tevens dat ook de geplande openingstellingen in Ouderkerk aan den IJssel niet doorgaan.

Vorig jaar was er veel belangstelling voor de vaartochtjes. Foto Rob Stolk Concepts©