Snijkopzuiger voor Suezkanaal te water gelaten

Gepubliceerd op 24 oktober 2020 om 12:17

Uit de fabriekshal op de scheepswerf van IHC op Stormpolder in Krimpen aan den IJssel is vrijdag een nieuwe snijkopzuiger Hussein Tantawy te water gelaten. Het schip is gebouwd in opdracht van de Suez Canal Authority (SCA). Het is het zusterschip van de Mohab Mameesh die in mei uit de fabriek gleed. Deze zal eind dit jaar klaar zijn voor een proefvaart. De schepen zijn bijna 150 meter lang en kunnen tot 35 meter diep baggeren. Ze worden ingezet om het Suezkanaal bevaarbaar te houden.

IHC kwam in april in beeld omdat het failliet dreigde te gaan. Een injectie van 400 miljoen waarbij de regering bijdroeg met een aantal bedrijven en banken kon voorkomen dat het in handen kwam van de Chinese overheid, waardoor de kennis op gebied van de bouw van baggerschepen uit Nederland verdwijnen zou..

Onlangs kwam ook smeergeldaffaire van 13 miljoen aan het licht bij een aanbesteding in 2013/2014 van tien pijpleggers, waarmee 1,5 miljard euro gemoeid was. Dit werd ontdekt door accountantskantoor KPMG. Dit zou buiten beeld van Royal IHC zijn gegaan. Een actie van hun Braziliaanse agent.

Foto IHC

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.