Leefgoed de Olifant wint Cultuurprijs 2020 Zuidplas

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 21:03

De jaarlijkse Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas is dit jaar gewonnen door Leefgoed de Olifant. Namens de gemeente overhandigde juryvoorzitter Henk ten Hoopen afgelopen woensdag in De Kas op het Leefgoed de trofee gemaakt door kunstenaar Ron van Savoijen, met een cheque van 850 euro aan Bart Belonje van de stichting. De jury van deze eerste lustrumeditie van de cultuurprijs had veel waardering voor de culturele activiteiten rond erfgoed Steenoven De Olifant, waarvan de gratis toegankelijke Beeldentuin het belangrijkst is die dit jaar ook ruimte bood aan een aantal land artprojecten, gemaakt in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Daarnaast omdat Leefgoed laat zien dat horeca en culturele activiteiten, zoals theatervoorstellingen, concerten en een jaarlijkse kunstmarkt goed samengaan.  Andere genomineerden waren de IJsclub Zevenhuizen en Stichting Molen Kortenoord.

‘Het Leefgoed is hier bijzonder trots op’, zei Belonje namens alle andere leden van stichting Leefgoed de Olifant, die vanwege de coronamaatregelen niet aanwezig waren bij de overhandiging van de prijs. ‘We timmeren nu al zeven jaar aan de weg met een agenda met theater, poëzie en de jaarlijkse Beeldentuin. Dit is een kroon op ons werk, een kers op de taart.’

Ariann Kraaijeveld, mede-organisator van de culturele activiteiten van de stichting, liet ons weten dat ze blij verrast was en dat zo’n prijs meer met haar en haar echtgenote Ahja Sipkema deed dan ze hadden verwacht. Via Youtube zagen ze hoe Bart, die de sjaal droeg van Ariann en de trui aan had van Ahja, zodat ze er toch een beetje bij waren, zijn verhaal deed. Ze vonden het allebei wel jammer dat ze niet bij de uitreiking konden zijn. ‘We doen dit om voor onze gasten een fijne ambiance te creëren op het Leefgoed en niet om prijzen te winnen, maar we zijn wel heel blij en zeer vereerd met alle aandacht en de grote waardering’.

Hoe het Leefgoed de prijs wil besteden moet nog worden bezien. Het zal zeker worden ingezet voor toekomstige culturele activiteiten op het Leefgoed..

In de Youtube-video van de gemeente Zuidplas, vakkundig geproduceerd door Zuidplasbewoner Hans Heesterbeek, kun je de uitzending die woensdagavond om 20.00 uur voor het eerst werd getoond, terugzien.

 

Foto: Bart Belonje bij de uitreiking in De KAs. Screenshot Youtubefilm Gemeente Zuidplas, Hans Heesterbeek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.