Praten over minder pleziervaartopeningen Algerabrug

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 10:46

Stem van Krimpen (SvK) heeft onlangs gesproken met Rijkswaterstaat over de problemen in de Algeracorridor. SvK vindt dat de pleziervaart de reguliere verkeersstroom die gebruikt maakt van de brug niet in de weg mag zitten en pleit voor minder brugopeningen. Het probleem is dat de Algerabrug op de Staande Masten Route van Willemstad naar Dordrechtligt. Hier maken zeilschepen of motorboten met een opbouw of mast hoger dan zes meter gebruik van, die vanaf het IJsselmeer via het stuk Nieuwe Maas - Hollandsche IJssel - Gouwe richting Dordrecht varen en omgekeerd. Dit is enige vaarweg binnendoor. Hiervoor zijn al eerder ideeën bruikbare geopperd...

 

Zaag 55

Zo zie Leo Jongenotter van Zaag55 in hun werkhaven in de Nieuwe Maas bij De Zaag een plek met gezellige walvoorzieningen, zodat ze daar op een prettige manier kunnen wachten op het moment dat ze in flottielje de Algerabrug kunnen passeren.

 

Ketensedijk

Aan de Hollandsche IJsselkant is een soortgelijk initiatief van Leo en Mieke Koolhaas om in de lege kom aan de Ketensedijk, vlakbij de Algerabrug, een aanlegvoorziening voor dergelijke schepen te treffen. Dit ligt op loopafstand van winkelcentrum Slotplein.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.