Leefgoed krijgt nieuwe vergaderruimtes

Gepubliceerd op 18 november 2020 om 08:42

De positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel het volste vertrouwen gegeven in de toekomst. De stijgende vraag naar vergader- en partijenzalen, ook de afgelopen zomermaanden, heeft voor een vergroting van de personele staf gezorgd, maar daarvoor waren de voorzieningen nog niet optimaal. Daarom is besloten er geheel in Leefgoedstijl een grotere vergaderruimte bij te creëren, die locatie De Blokhut bij de parkeerplaats gaat vervangen. Het pand naast het restaurant, waar nu nog vergaderlocatie De Plaets is, wordt de overleg-, kleed- en eetruimte.

Vergaderlocatie De Plaets verhuist naar het nieuwe pand. Ter vervanging van De Blokhut komt daar een tweede zaal met uitzicht over het polderlandschap die De Weide gaat heten. Waar bij de nieuwbouw van De Hut gekeken is naar ecologie (het dak is begroeid), ligt bij De Weide de aandacht op energie. Het hele dak en een deel van de wand wordt bedekt met zonnepanelen die moeten bijdragen aan de eigen elektriciteitsvoorziening.

‘Dan is niet alleen economisch de juiste balans gevonden voor een gezonde exploitatie, maar ook voor de fysieke invulling van het gebied, waar aandacht is voor natuur, cultuur en samenkomen,’ aldus mede-directeur Ahja Sipkema. Naar verwachting is de nieuwbouw gereed in tegen de herfst van 2021. ’We mogen hopen dat de coronacrisis dan achter de rug is en we weer grotere groepen mogen ontvangen. Tot dat moment zijn de vergaderruimtes als cursus- en vergaderlocatie beschikbaar, al is de capaciteit tot 12 personen beperkt vanwege de 1,5 meter norm. Zie ook www.leefgoed.nl

In deze stijl van De Hut wordt ook De Weide gebouwd (foto Leefgoed)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.