Geen Gouda bij Kaarslicht, maar wel Lichtpuntjes Gouda

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 12:17

Gouda bij Kaarslicht gaat dit jaar vanwege corona digitaal. De mensen kunnen elkaar daardoor niet op de Markt ontmoeten. Omdat dit een beetje onpersoonlijk is, heeft Gouda Bruist een sfeervol alternatief bedacht. Peterpaul Kloosterman en Heleen van Praag leggen in de Goudse Post van deze week aan Marianka Peters uit hoe dat in zijn werk gaat. Het komt erop neer dat iedereen die van plan is zijn huis sfeervol te verlichten zich bij www.goudaverlicht.nl  kan melden, zodat je deze locatie in een zelf te maken wandelroute kan opnemen. Er komen 65 aangekklede kerstbomen door de stad te staan, de winkelstraten worden feestelijk verlicht en de etalage krijgen een kerstlook. Via de winkeliers in de binnenstad zijn gratis kaarten verkrijgbaar met een speciaal voor Gouda gemaakte liedtekst 'Wij dragen het licht' van  Elise Mannah. Ze treedt op tijdens de digitale editie van Gouda bij Kaarslicht. Het is de bedoeling dat je die stuurt in de vorm van een wens, compliment of hulpaanbod. Iedereen wordt gevraag een gele sjaal te dragen tijdens het winkelen om te laten zien dat je de binnenstad niet in de kou laat staan.

Jongeren worden uitgedaagd een filmpje te maken van 65 seconden over 'Lichtpuntjes Gouda’. De winnenfilmpjes worden getoond in Cinema Gouda.

In de Goudse Schouwburg wordt het kerstverhaal Scrooge van Charles Dickens in tien minuten verteld door een oudere acteur en een meisje, geregiseerd door Peter Meijer.

Er gaat ook een dagboek rond, waarin iedereen een verhaal, recept, tekening, gedicht of wat dan ook kan zetten om te delen met de buren. Een mobiele anderhalve meter bank reist door de wijken om een praatje op te houden.

Lichtpuntjes Gouda wordt verzorgd door Gouda Bruist, SOG, Een Heerlijk Thuis, Wijkteam Nieuwe Park, Kleintheater Zwaan, Goudse Schouwburg, Cultuurhuis Garenspinnerij, Sportpunt Gouda, Gouda bij Kaarslicht, Kwadraad, Gemiva, Burennetwerk, Goudapot en vele vrijwilligers.

Meer informatie: www.lichtpuntjesgouda.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.