Knuffelteckel Teun, wie wil hem niet?

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 10:08

Het was een idee van medewerker Lianne van social enterprise Ortho Innovatief in Nieuwerkerk aan den IJssel: teckel Teun. Een knuffelbeest gemaakt van restafval van de maatwerk ortopedische zitoplossingen die het bedrijf produceert. Teun werd niet alleen de mascotte van het bedrijf, maar is zo populair geworden dat het een eigen leven is gaan leiden. In de werkplaats op de Vijf Boeken is inmiddels een werkplaats ingericht waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de unieke knuffels maken van restafval. Echt handwerk en allemaal anders. Wie een teckel Teun kan gebruiken mag er een vragen...

Arie van Tienhoven die samen met zijn vrouw Brigitte leiding geeft aan deze social enterprise, denkt graag uit de box en is dolenthousiast over het feit dat ze met zelfs met het afval van hun productieproces mensen blij kunnen maken. ‘Op de eerste plaats krijgen de klanten die een maatwerk zitoplossing afnemen, zo’n knuffel die een steuntje in de nek is. Het past in de filosofie van ons bedrijf, zoveel mogelijk circulair werken. Zo worden nieuwe en aanpassingen van rolstoelen bijvoorbeeld, waar mogelijk gedaan met gebruikte onderdelen. Niet alleen kostenbesparend, maar ook goed voor het millieu. De zitschaal wordt na metingen en een analyse van de beste zithouding, met een robot perfect op maat uit schuim gesneden en daarna met de hand gestoffeerd. Waar mogelijk werkt het bedrijf met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Wie iemand kent die ook een Teckel Teun verdient kan dit kenbaar maken via de website van Ortho Inovatief:

www.ortho-innovatief.nl/teckel-teun 

Klantvriendelijkheid staat voorop. In principe wordt ernaar gestreeft om iedereen binnen twee dagen te helpen. Ingewikkelde financiële afwikkelingen waarbij allerhande instanties zijn betrokken, worden vaak later afgehandeld. ‘Dat brengt ons wel eens gedoe achteraf met zich mee, maar je kunt toch niet iemand met een probleem eerst om geld vragen en in de wacht zetten tot stroperige instanties over de brug komen?’ legt de oplossingsgerichte Van Tienhoven uit.

Dat deze aanpak gewaardeerd wordt is duidelijk. Het bedrijf groeit gestaag en won in 2016 de Ondernemersprijs Midden-Holland.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.