Enquete over hondenbeleid in natuurgebieden

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 11:19

Met een nieuw hondenbeleid voor alle natuur- en recreatiegebieden van de Groenalliantie moeten de regels voor hondenbezitters eenduidig en helder worden. Het hondenbeleid wordt vastgelegd in een hondenverordening. Dit gebeurt in nauw overleg met de betrokken gemeenten. De Groenalliantie zal de hondenverordening in juli 2021 vaststellen, samen met de plaatsen waar honden los mogen lopen, aangelijnd moeten zijn, of niet mogen komen. Hondenuitlaatservices en hondentrainers moeten voortaan een vergunning aanvragen om in de gebieden van Groenalliantie te werken. De instanties willen deze activiteiten spreiden over de gebieden en weten we wie, waar werkt.

Via een enquête wordt informatie verzameld om een en ander vorm te geven. Gevraagd wordt waar hondenuitlaters komen in de gebieden van Groenalliantie en waar mensen komen die geen honden uitlaten. Ook willen ze weten waar mensen last hebben van honden. Van hondenuitlaatservices en hondentrainers willen ze weten of ze in aanmerking willen komen voor een vergunning om in de gebieden van Groenalliantie te (blijven) werken.

De enquête kan tot 15 januari 2021 worden ingevuld. De resultaten worden in februari en maart 2021 gesproken tijdens bewonersavonden.

Groenalliantie en Staatsbosbeheer werken in dit project samen met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJsel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Bezoekers van de gebieden (al of niet met hond), hondenuitlaatservices en hondentrainers worden betrokken bij het opstellen van de zonering en het hondenbeleid.

Meer hierover en de enquête: groenalliantiemiddenholland.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.