Beeldentuin binnenkort weer open

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 10:18
De voorbereidingen voor de jaarlijkse Beeldentuin op het Leefgoed op Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn in volle gang. De vaste collectie kunstobjecten heeft een schoonmaakbeurt gekregen. Deze week worden de laatste grote objecten geplaatst, dankzij de inzet van Blok Hoveniers, dat het transport van grote werken van en tot aan Groningen toe voor zijn rekening neemt. Als alle werken op hun plaats staan, wordt de routing uitgezet en de loopfolder samengesteld die de bezoekers bij de ingang kunnen pakken. Een voorproefje van de nieuwe expositie is al te zien op de website leefgoed.nl.

Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld hebben weer acht nieuwe gerenommeerde kunstenaars bereid gevonden mee te werken aan de tentoonstelling die tot 31 oktober gaat duren. De afgelopen jaren is gebleken dat deze activiteit op het Leefgoed in de smaak valt bij het publiek. Vorig jaar won het Leefgoed zelfs de Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas. De coronacrisis gooide toen wel roet in het eten, maar daardoor lieten de organisatoren zich niet van de wijs brengen. Om mensen langer de kans te geven om de tuin in alle rust te bezoeken bleef die open tot eind oktober, in plaats van half september. Dit beviel zo goed, dat besloten is om ook dit jaar open te blijven tot 31 oktober.
 
Vanaf zondag 9 mei zijn er naast de kunst werken uit de standaardcollectie, waaraan er vorig jaar een werd toegevoegd van Lex Schilperoord, objecten te zien van Gjalt Blaauw, Petra Boshart, Hendrike Huijsmans, Raph Janssen, Wilfrie Linssen, Anton Vrede, Fredy E. Wubben en Jeroen Jacobs.

De Beeldentuin kun je gratis bezoeken van woensdag tot en met zondag 10.00 tot 18.00 uur. Wie nieuwsgierig is mag ook nu al komen kijken. Het adres is Groenendijk 325. De activiteiten worden georganiseerd door non-profit Stichting Leefgoed de Olifant. Deze heeft het doel om het Leefgoed met ondermeer Rijksmonument Steenoven de Olifant in stand te houden en publiekstoegankelijk.

Peter Blok manoeuvreert het stalen kunstwerk van Gjalt Blaauw op zijn plek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.