Vijf kunstenaars in Goudse Agnietenkapel

Gepubliceerd op 3 september 2020 om 16:25

Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 september exposeren vijf kunstenaars met totaal verschillend werk in de Goudse Agnietenkapel aan de Nieuwe Markt. Vier van hen zijn lid van de Waddinxveense Kunstkring: Nelly Geluk, Peter Baaijens, Dick Miedema en Rein de Lange. Lia Reijnders uit Roosendaal is gast.

Over bijna de hele diepte trekt een elf meter lang kunstwerk van Peter Baaijens de aandacht. Een studie naar vorm, contravorm en kleur, uitgevoerd in hout, karton en acrylverf. Peter is kunstenaar ruimtelijke vormgeving en woont en werkt tegenwoordig in het Franse Bousseraucourt. Peters object leidt je langs grote panelen van Lia Reijnders, waarin een honderden olieverfschilderijtjes zijn verwerkt. De tegen elkaar geplaatste schilderijtjes vormen een geheel, dat uitnodigt om aandachtig te bekijken. Aan het eind van de kapel hangen van haar twee grote tekeningen op krantenpapier. 

Tussen dit alles staat een werk van Nelly Geluk, die dit jaar ook te zien is in de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk . Het zijn huizen in de vorm van klassieke blokken zoals zij die in haar jeugd kende en die hier ‘hoop’ verbeelden. Nelly put inspiratie uit het platteland, de polder, de natuur, en emoties, waarin liefde, verdriet, hoop, geloof en dromen, een belangrijke plaats innemen.

De foto’s zijn van Rein de Lange. Zijn stijl komt voort uit de architectuurfotografie. Lijnen, vlakken en vormen van bebouwing gebruikt hij als decor voor passanten. Zijn werk is meestal in zwart wit, ook wel in kleur als dat een meerwaarde heeft. Een tiental opnames van hoogspanningsmasten moeten door de wijze waarop ze zijn vastgelegd associaties oproepen.

 

Er zijn twee vitrines met sieraden van Dick Miedema, die in zijn vrije werk experiment met onconventionele materialen en combinaties. Zijn werk kenmerkt zich door contrasten, zoals zilver met ebbenhout, zwart gebrand ijzer met bladgoud, of goud met blauw geoxideerd titanium.

De vijf kunstenaars zijn ombeurten aanwezig. De expositie wordt op dinsdag 22 september om 19.30 uur geopend door Hannie van der Wal, wethouder voor kunst en cultuur in Waddinxveen. Op zondagmiddag 27 september is er om 14.00 uur een optreden van de Brugse gitarist Alexander Makay. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.